Het karakter

De Bengaal is aanhankelijk, lief, nieuwsgierig, speels en actief maar ook heel intelligent. Ze houden van regelmaat en structuur, zijn persoonlijker gericht op mensen en worden zo deel van het gezin.

Bengalen laten zich graag horen en kunnen hierbij specifieke geluiden produceren. Bengalen willen overal bij aanwezig zijn en volgen je het hele huis door. Heb je iets nieuw gekocht voor in huis of iets op een andere plaats gezet dan merken ze dit meteen op.

Bengalen zijn niet vlug bang en zeer energiek, daarnaast is het belangrijk hen op te voeden. Je kan hen perfect opvoeden en ze leren snel wat mag en niet mag, dit wil niet zeggen dat je de Bengaal hardhandig dient aan te pakken. Het woord ‘nee’ op gebiedende toon linken ze snel aan het gestelde gedrag. Apporteren met een balletje of ander speelgoed kunnen ze heel goed aangeleerd krijgen, waarbij het baasje sneller moe zal worden dan de kat.

Sommige Bengalen houden van water en springen bij je in bad of douche. ‘s Avonds vinden ze het prima om na een drukke, speelse dag bij je te liggen op of onder een dekentje in de zetel of om geknuffeld te worden.