Welkom op onze site

Welkom op de site van Domestic Wildness. We zijn door de overheid erkende hobbyfokkers van raszuivere Bengalen sedert 2010. We zijn gekend om onze goed gesocialiseerde kittens, die in huiselijke kring worden opgevoed. Onze cattery is gelegen in Dendermonde waar wij een viertal  nestjes per jaar hebben. Bengalen zijn tevens een hypo-allergeen ras, wat ideaal is bij mensen die allergisch reageren. Onze doelstelling is om Bengalen te fokken op gezondheid en karakter. Veel surfgenot op onze site!

Onze dieren

Onze Bengalen worden verzorgd door Dierenartspraktijk De Meander te Laarne. Deze zijn getest op HCM, FIV, PKD, PKdef en PRAb. Alle Bengalen (ook de kittens)zijn gechipt en gevaccineerd voor kattenziekte, niesziekte, Chlamydia en Leucose. Katten bestemd voor het buitenland zijn ook gevaccineerd voor Rabiës. Alle kittens krijgen een Europees paspoort, een TICA-stamboom en een kittenpakket. Voor onze volwassen Bengalen hebben we  ook een grote buitenren gemaakt, waar ze zich ongestoord kunnen uitleven.

Onze fokdoelen

We laten ons leiden door drie peilers:

  • Karakter: wij kijken of onze katten een stabiel karakter hebben, d.w.z zijn ze sociaal, vriendelijk en aanhankelijk. Katten die onverdraagzaam en agressief zijn worden niet voor de fok ingezet, ondanks hun goede gezondheid en uiterlijk.
  • Gezondheid: de kans op een gezond nestje wordt vergroot omdat de vorige generaties ook getest zijn op erfelijke aandoeningen. De herkomst van onze katten is verspreid over verschillende landen wereldwijd, waardoor inteelt vermeden wordt en we een goede bloedlijn krijgen met doel het ras te verbeteren.
  • Uiterlijk: raskatten ontlenen hun bestaansrecht vooral aan hun mooie luxe uiterlijk. Door onze inspanningen wordt het ras behouden voor de generaties na ons en waar mogelijk verbeterd.

Katten fokken op een serieuze manier is iets anders dan katten van hetzelfde ras met elkaar laten paren en dan stambomen aan te vragen.