Wetgeving

Wetgeving is een belangrijk onderdeel bij het houden van katten als huisdier of gezelschapsdier. Elk dier dient gesteriliseerd/ gecastreerd te worden (wet1 september 2014). Dit gebeurd rond de leeftijd van 12-13 weken, na herstel kunnen ze bij de nieuwe eigenaar. Alle Bengaal kittens moeten ingeënt en ontwormd zijn vooraleer ze naar de nieuwe eigenaar vertrekken. De kittens hebben een Europees paspoort en zijn voorzien van een garantiecertificaat.

Bovendien moeten alle katten sinds 1 november 2017 geïdentificeerd zijn (chip) en geregistreerd in een centrale databank CatID. Wij kunnen bij aankoop jouw kitten zelf op je naam registreren, hiervoor hebben we jouw identiteitskaart en pincode nodig.

In België is het verboden Bengalen te fokken die een F1, F2, F3, of F4 generatie zijn. Er wordt gefokt vanaf een F5 generatie, onze Bengalen zijn minimum een F7 generatie.

Het is ook verplicht alle Bengalen (ook kittens) te voorzien van een DNA-paspoort met ouderschapsverificatie. Hiervoor nemen we zelf DNA (speeksel), wat opgestuurd wordt naar een genetisch laboratorium voor dieren,  wij werken samen met UC Davis in California.